dreamstime_xl_50392381

Hvad er en drone?

About

 

Forleden blev jeg bedt om at købe en drone til vores virksomhed, men jeg kiggede først noget måbende på chefen, for droner var indtil da kun noget, som jeg havde hørt kunne kaste bomber… Jeg undersøgte dog sagen lidt nærmere, og fandt ud af, at droner faktisk er ret udbredt i Danmark, og det typisk blot har noget med film at gøre. Jeg vil dog lige sige til mit eget forsvar, at droner faktisk næsten slet ikke var noget man kendte til for blot et par år siden.

I den virksomhed hvor jeg arbejder bygger vi huse, og dronen skal derfor hjælper os med et få et overblik, når der skal gøres status over en byggeplads eller et byggeprojekt. En drone vil gøre dette markant lettere, da man med en drone let kan flyve hen over stedet og se, om der er noget som ser helt galt ud. Dernæst er det markant billigere end et luftfoto, og man får hurtigere billedet.

Dronen styres ved hjælp af en fjernbetjening, og man skal ikke gætte sig til hvad dronen ser, da der oftest er software med som gør, at man kan se det dronen ser på kameraet via sin telefon.

Flere forskellige typer droner

Da droner er blevet ganske almindeligt, så findes de også i et væld af forskellige prisklasser. De helt billige jeg har set koster 800 kr., og jeg mener faktisk også at have læst om nogle endnu billigere. Da droner stadig er en forholdsvis ny type teknologiprodukt, så er forskellen fra billig til dyr dog også helt enorm!

Jeg er som nævnt langtfra ekspert i droner, men jeg kan hurtigt regne ud, at når de bruges til film, så er der forskel på kameraet. Hvor mange megapixels, zoom og i hvilken kvalitet kan det filme?

Dernæst skal man tænke på, om dronen har nogle systemer der gør, at den ikke gynger helt vildt, så folk bliver søsyge af at se videoen – der er altså brug for noget stabilisering. Når man laver filmen er det dog også rart med god tid til at filme i, men med mange droner er batteritiden ret begrænset. På dronerne til 5-7.000 kr. skal man forvente 15-25 minutters flyvetid, mens man på en drone til 28.000 kr. jeg så fik 45 minutters flyvetid. Hvert minut tæller!

Du skal dog ikke være bange for, at dronen ikke når tilbage til dig, da alle nyere droner har en GPS, der gør den altid vil flyve tilbage til udgangspunktet. Den gemmer simpelthen GPS-koordinatorerne, så den ikke lige pludselig falder ned i søen, fordi der ikke var mere strøm på. En drone er dyr, og derfor skal der være helt styr på den.

Da jeg havde søgt lidt information om droner på internettet, tog jeg mod til mig og bestilte en drone på internettet. Jeg fandt dronebutikken.dk, hvor det er forholdsvist simpelt at se forskellen på de forskellige produkter. Derudover havde de faktisk en perfekt løsning til os, da de har en speciel løsning til dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2016 Name of Company