dreamstime_xl_45778017 (1)

Få den rigtige computer med hjem

About

Skal du ud og købe en ny computer? Så kan det let gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke passer på. Er ud på jagt efter at gøre et billigt køb, så læs med her, og blive klogere på, hvad du skal overveje inden du køber. At købe en ny computer kan på sin vis sammenlignes med, at købe en ny bil. Før, du begynder at kigge dig omkring, er du nødt til at have overvejet, hvad dine behov er, så du ikke bliver fristet til at købe en helt masse, du slet ikke har brug for – eller kommer til at købe noget alt for småt til dine behov. Tag for eksempel en familiefar med en kone og 5 børn. For ham giver det ikke særlig meget mening at købe en ny Smart Car, hvis planen er, at det skal være familiebilen, hvori børnene skal køres i skole og børnehave om morgenen. På samme måde vil det også være helt forkert (og penge direkte ud ad vinduet) at købe en lille 11” netbook fra acer, hvis du skal sidde og lave tung video-redigering på en ugentlig basis.

Computer til spil

Skal computeren bruges some spillemaskine, vil de fleste foretrække en stationær computer, hvortil der kobles en stor skærm med høj opløsning. Derudover kræves der en meget præcis mus med hurtig reaktionsevne, så der ikke vil opleves forsinkede bevægelser i spillene. Her er mærket Razor et af de største og mest velkendte. Derudover er det vigtigt, at en spille-computer har masser af regnekraft, så store mængder ram, en kraftig processor og et godt grafikkort er et must. For at spare penge, vælger mange unge at købe en almindelig computer og derefter opgradere den løbende med ny teknologi. På den måde kan prisen holdes nede. Har man ikke forstand på, hvordan dette gøres, kan man også købe brugte computere, der er færdig-opgraderet hos refurb – genbrugt IT.

Tjek om din computer er god til spil.

Computer til hverdagsbrug

Har du ikke typen, der spiller en masse spil, så er der ingen grund til at bruge op imod 15.000 kr på en computer, der er optimeret til at kunne afvikle de nyeste 3D-effekter. Er dit primære ønske, at computeren, skal være let at tage med på farten kunne kan klare diverse dagligdagsopgaver såsom emails, surfe på nettet, afvikle skriveprogrammer og regneark, vise billeder fra ferien osv, så vil de fleste mellemklasses bærbare kunne klare jobbet. De koster typisk i omkring 5.000 kr.

Computer til den prisbevidste

Har du de samme behov for en god og stabil bærbar computer, der kan følge dig og assistere dig i hverdagen, så bør du overveje at kigge på det førnævnte firma, Refurb. De sælger brugte computere, som de opgraderer på både hardware og software fronten inden. Dermed virker det som helt nye maskiner, men de kan købes til rigtig billige penge. På deres hjemmeside vil du kunne finde computere med samme kraft som de nye i butikken, men de koster kun omkring det halve. Har du ikke noget imod, at computeren har været brugt, så er det klart en af de billigste løsninger.

Computer til medieredigering

Har du derimod brug for en computer til medieredigering – det værende videoredigering, billederedigering eller lydredigering – så har Apples maskiner altid været det foretrukne valg i de fleste professionelle kredse. Appels computere er kendte for at have en enormt høj ydeevne, når det kommer til tunge medieopgaver. Dog betaler man også derefter, så de kan ikke helt gå ind under kategorien “billige computere”. Alligevel er der penge at spare ved at købe en af Apples computere frem for en almindelig windows-baseret maskine, da de ofte har en længere levetid, og dermed kan anvendes i flere år. Brugtsalgsprisen er også forholdsvis høj, så man kan selv efter et par år få en god andel af nyprisen hjem igen ved et evt. salg. Jeg håber, at artiklen har kunnet give dig noget indsigt, som du kan bruge til at finde den billigste computer, der dækker lige nøjagtig dine behov. God søgelyst. Du kan også lige tjekke denne artikel hos Samvirke ud omkring grøn IT.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2016 Name of Company