dreamstime_xl_36815632

Arbejde til vi er 80 år – men kun 25 timer om ugen?

About

Forleden faldt jeg over en artikel omkring unge og arbejde.

I artiklen mener flere at vi kun bør arbejde 25 timer om ugen imens vi er unge, men til gengæld bør arbejde indtil vi bliver 80 år gamle.

De argumentere det med at; når man er 20 år, så vil man gerne have mere fritid til at være sammen med vennerne og opleve en masse, hvor når man er 35 år, så vil man gerne have mere tid til at være sammen med sine børn.

Og når man så når omkring 70 års alderen har man alt for meget tid, og ville kunne afsætte tid til at arbejde.

Men er det vejen frem, og giver det mening? Deltag i debatten under artiklen.

Vi bliver ældre og ældre i Danmark

Alle undersøgelser viser at vi bliver ældre og ældre i Danmark, og det menes at halvdelen af danske børn som er født efter år 2002 – ville blive 100 år gamle.  Hvor på, hvis man er født efter år 2007 så vil man kunne blive yderligere 1 år gammel, nemlig 101 år.

I takt med at vi bliver ældre begynder vi automatisk at tænke mere over vores livsstil og kroppe, og som det fx er nu, er ældre fitness det som tiltrækker flest nye medlemmer.

Livsstil, job, mm. Kan have indflydelse

Det er klart at ens job, livsstil, mm. Kan have indflydelse på hvor længe vi lever.

Har man fx arbejdet hele sit liv på et skibsværft, så vil chancen for at blive 100 år formentlig være en del lavere, end hvis man har arbejdet på kontor det meste af sit liv.

Af andre brancher som kan være hårde for krop og sjæl er b.la. Restaurationsbranchen, og andre fag som kan være ekstrem stressende.

Ligeledes har ens kost og livsstil en stor indflydelse – og har man hele livet igennem levet af grøntsager fremfor burgere og pomfritter eller andet fastfood , så har man nok også en større chance.

Men hvad tror du, er det muligt at blive ved med at udskyde døden – og kan vi blive over 100 år gamle hvis vi holder os til de ”fornuftige valg”? ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2016 Name of Company